Mail: mail@newcast.dk
Telefon: +45 82 13 61 50

Materialer og legeringer

Newcast Aps har opbygget et netværk af underleverandører indenfor mange typer støbning og i mange materialer. Vi kan derfor rådgive og producere indenfor mange flere materialer end du ser ved et almindeligt støberi.
Nedenfor findes de mest gængse legeringer vi kan tilbyde, har i en anden legering kigger vi meget gerne også på det.

Historie. Støbejern kendes i Europa fra midt i 1400-t., hvor man træffer støbejernsplader som foring af ildsteder; lidt senere brugte man støbejern til gryder, kanoner, kanonkugler og kakkelovnsplader. I 1700- og 1800-t. anvendtes støbejern i flere broer (se Darby) og bygninger. Læs mere klik her

Materialer og legeringer

Støbejern, kompleks jernlegering med højt kulstofindhold, som anvendes til støbning af færdige jerngenstande. Støbejern består af jern, kulstof, silicium, fosfor, mangan og svovl. Med et kulstofindhold på 2,5-4% ligger smeltetemperaturen 200-400 °C lavere end for rent jern , hvilket gør omkostningerne ved smeltning og formning relativt lave. Kulstof forekommer i støbejern dels kemisk bundet som karbidet cementit, dels udskilt som flager eller lameller af grafit. I SG-jern er grafitten dog udskilt som kugler.

Materialer til høje temperaturer

Newcast Aps arbejder mest med legeringer der kan tåle høje temperaturer. Dette er materialer med højt indhold af krom og nikkel. Disse materialer er velegnet til lang holdbarhed under påvirkning af varme da de kan holde til op til ca. 1.100 gader celsius.

Legeringer indenfor varmebestandigt støbegods:
1.4823
1.4777

For andre legeringer kan vi henvise til vores søsterselskab Fe Støberiet A/S.

Strengstøbejern